3LAU

3LAU (geboren op 9 januari 1991 in Syosset, Nassau County, New York, eigenlijk Justin Blau) is een Amerikaanse DJ en producer op het gebied van Progressive House and Electro House.

Blauw kwam uit een kunstenaarsfamilie, zijn grootvader was een geluidstechnicus voor Jimi Hendrix, zijn moeder een danser op Broadway en zijn vader verdiende zijn geld als een goochelaar. Hij leerde al vroeg hoe hij met de piano en de gitaar moest omgaan. Op de leeftijd van 13 verhuisde hij met zijn gezin naar Las Vegas, Nevada; waar hij de rest van zijn jeugd doorbracht. Hij ging daar naar The Meadows School en studeerde vervolgens aan de Washington University in St. Louis. 2011. Terwijl hij op vakantie was in Zweden, ontdekte hij elektronische muziek en begon hij mashups te produceren bij zijn terugkeer naar de Verenigde Staten en bracht hij de nachten door met DJ-en. Hij gaf zichzelf de artiestennaam 3LAU en publiceerde enkele van deze eerste werken op YouTube. Deze gingen viral en maakten hem populair in de netwerkgemeenschap via YouTube en Facebook. Ook met zijn bootlegs van Girls Who Save the World en All Night Long behaalde hij zijn eerste successen. Hij won ook een remixwedstrijd van Tiësto’s Work Hard, Play Hard. Sommige van zijn werken bereikten hoge rankings met Beatport en The Hype Machine. Sinds 2011 bracht hij zijn Bootleg-serie Dance Floor Filth uit, die tegen 2014 uit vier delen bestaat. Sinds deel 2 (2012) hebben ze ook eigen producties met gitaar- en pianosamples en ook officiële remixes en mashups. Top-dj’s zoals Bob Sinclar, Hardwell en Porter Robinson namen enkele stukken op hun repertoire op. Tegelijkertijd ging hij op 3LAU Your Mind Tour, gevolgd door de Night Riot Tour met Carnage. Het werd gevolgd door andere single-releases op bekende labels zoals Revealed Recordings en Spinnin Records. Sinds 2013 wordt hij ook steeds vaker gezien op grote festivals zoals het Ultra Music Festival of de Electric Daisy Carnival. In 2014 werkte Vikings samen met Botnek op het label Dim Mak. In 2014 werd 3LAU uitgeroepen tot 81ste in de DJ Mag Top 100 Best DJ’s. 3LAU is niet alleen actief als DJ, hij ondersteunt ook het project Pencils of Promise. Een deel van zijn tourgeld en downloadopbrengsten zal worden omgeleid en geïnvesteerd in schoolstichtingen in Guatemala.

De muziek van 3LAU heeft een hele reeks invloeden en werkt in verschillende genres, waaronder mashups, house en dubstep en gebruikt vaak gitaar- en pianogeluiden. Hij werkt voornamelijk met programma’s van Ableton. In zijn liveshows gebruikt hij mashups, electro-house, poppy vocal samples en samples uit de jaren negentig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *