Alex Atala

Milad Alexandre Mack Atala (geboren op 9 december 1968 in São Paulo) is een Braziliaanse chef-kok.

Zijn eerste carrière begon als DJ in zijn geboorteplaats. Hij bereikte een zekere bekendheid in Brazilië. Na zijn afstuderen verhuisde hij in 1989 naar Europa en werkte hij enkele jaren in Italië, Frankrijk en België. Daar had hij geen geld meer en moest hij werken als schilder en huisschilder. Om een ​​verblijfsvergunning te krijgen, woonde hij de hotelschool in Namen bij. Toen zijn zoon Pedro in 1994 werd geboren, keerde hij terug naar São Paulo en maakt snel een naam in de industrie. Hij ontvangt de Discovery of the Year Award van de Braziliaanse Restaurant Association Abredi. In 1999 opent Atala zijn twee restaurants: de Namesa, een soort fastfoodrestaurant en het DOM-restaurant. Atala combineert Europese keukentechnieken met ingrediënten uit de Amazone en het regenwoud, zoals wilde vruchten, Manjokwortel of bosmieren die smaken als citroengras. Het restaurant wordt al snel uitgeroepen tot een van de beste restaurants ter wereld en wordt gewaardeerd door topkoks zoals René Redzepi van Restaurant Noma. In 2006 werd DOM door Restaurant Magazine uitgeroepen tot een van de 50 beste restaurants ter wereld in de 50 beste restaurants ter wereld. Het klom van de 4e plaats in 2006 naar de 4e plaats in 2012 en staat 6e in 2013 in deze lijst. Niet ver van de DOM opende Atala in 2009 de bistro “Dalva e Dito”. In 2012 richt hij zijn instituut ATÁ op, dat lokale kleine bedrijven en documenten, onder meer het voedsel van de Amazone, promoot en het culinaire erfgoed bewaart. In april 2013 werd Alex Atala in zijn “Tijdschrift” uitgebracht door

In 2013 ontving Alex Atala de Eckart Witzigmann-prijs voor creatieve verantwoordelijkheid en plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *