Astrix

Astrix (geboren 12 mei 1981 in de Sovjet-Unie als Abram Schamailow, Russ Абрам Шамаилов ;. Echte naam Avi Shmailov) is een internationale progressief en psytrance DJ en producer. Hij woont sinds zijn vroege jeugd in Tel Aviv, Israël. In 2007 werd Astrix uitgeroepen tot nummer 18 van de 100 beste DJ’s.

Astrix begon met het opnemen van elektronische muziek in 1997. Hij werd toen vaak verward met de Asterix-stripboeken van de auteur René Goscinny. Volgens een interview met de Britse “clubbing” website “Harderfaster.net” onthulde dat Avi koos de naam “omdat het goed klinkt.” De naamkeuze werd blijkbaar op geen enkele manier beïnvloed.

Astrix begon zijn DJ-carrière in 1995 met alternatieve muziek uit de jaren 80. In die tijd was hij tussen de 12 en 14 jaar oud. Amper twee jaar later ontdekte hij het genre trance nadat hij was uitgenodigd voor een trance-feest en dus voor de eerste keer werd geconfronteerd met elektronische dansmuziek. “” In het begin was het een heel nieuwe en vreemde ervaring voor mij, ik kon de weg niet vinden, maar de energie en invloed van de muziek op de feestmensen maakte indruk op mij. ” In hetzelfde jaar eerste eigen studio-opnames door pc volgen. Aan het begin van zijn carrière, eind jaren negentig, produceerde hij tracks in de zogenaamde “nitzhonot” -stijl van trance. Nitzhonot is een progressieve, hymnic subgroep van de GOA trance. Avi’s eerste eigen producties werden “In Peace” en “Eakhis Welt” genoemd, die beide verschenen in de populaire nitzhonot-compilatie “Ptzatzot 3”.

In 2002 tekende Avi een platencontract bij het toonaangevende psy trance-label HOMmega Records. Hij werd internationaal bekend door zijn debuutalbum ‘Eye To Eye’. Vanaf dit punt begon Astrix aan verschillende andere muziekprojecten te werken. In een interview in 2003 vertelde hij dat hij werkte aan nog drie albums van de Israëlische kunstenaar Alien Project. Korte tijd later echter werden de paden gescheiden van Ari Linker (Alien Project) en Avi Shmailov (Astrix). Het volgde wereldtours na de Eye To Eye-albumuitgave voordat hij in 2004 zijn tweede album ‘Artcore’ produceerde.

Na verloop van tijd als een muziek producer Astrix heeft gewerkt aan projecten op het gebied van elektronische dansmuziek (EDM). Hij begon met de compilatie producties voor toonaangevende labels zoals “Nu-clear Visions of Israel” (Tip / 2003), “De psychedelische Academy” (Hit Mania / 2005) en “Astrix & Friends” (DJ mag / 2007). Hij ging op internationale festivals als Dance Valley (Amsterdam), SW4 (Londen), Creamfields (Liverpool), de Love Parade (Berlijn en Duisburg), de Urban Art Forms Festival (Graz), Planeta Atlantida (Rio Grande do Sul) en het Burning Mountain Festival (Zwitserland). Hij ook zetten in clubs en locaties zoals het Alexandra Palace (Londen), de Brixton Academy (Londen), Pacha (Ibiza), de Ministry of Sound (waaronder Ibiza en Londen) en Nox (met inbegrip van München, Keulen en Wenen) op ,

In de volgende jaren werkte Astrix aan zijn derde studioalbum op het label en bracht Red Means Distortion uit. De ‘Acid Rocker EP’ was de eerste release van het album in augustus 2010. Als bonusmateriaal, het bevat een remix van het beroemde trance kunstenaar pixels, die de internationale hit “Closer To Heaven” (singer Michele Adamson) nieuw geproduceerde. Daarnaast heeft het Nederlandse duo GMS de hit van oog tot oog gereviseerd met een remix. In september 2010, ongeveer een maand na de release van Acid rockers, lanceerde HOMmega Red Means Distortion. Bovendien Astrix gepubliceerd regelmatig sinds augustus 2010 mix sessies onder de naam “Trance voor Nations”.

Astrix ‘muziek staat bekend om zijn solide, aansturende baslijnen en progressief oplopende melodieën. Het is erg opbeurend en, zoals psycho-trance wordt waargenomen, behoorlijk “hard” en wordt meestal tijdens de zonsopgang en de ochtend gespeeld tijdens outdoor trance-feesten. Veel van zijn nummers hebben een snelheid tussen 135 en 145 bpm. Zijn audioproducties hebben vaak een diepe en gecompliceerde soundscape, aangepast aan de hand van veranderingen in de drum-beat en tempo. Veel luisteraars definiëren zijn muziekstijl als een mix van ‘full-on’ en ‘clubbing’ (mainstream) trance.

Astrix lijkt muzikaal beïnvloed te zijn door het Israëlische psy-trance duo Infected Mushroom. “Geïnfecteerde Paddestoel inspireert me en drijft me vooruit als een soort spirituele brandstof.” Andere invloeden zijn Linkin Park en Tiësto. “Ik ben dol op alternatieve bands zoals Linkin Park, en clubpersoonlijkheden zoals Tiësto inspireerden me, en Tiësto is een goed voorbeeld van wat er gebeurt wanneer zaken met muziek worden verbonden en hoe groot iets kan zijn dat in het begin zo klein leek . ” ‘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *