Axwell

Axwell (geboren op 18 december 1977, bourgeois Axel Christofer Hedfors) is een house-dj uit Lund, Zweden. Samen met Sebastian Ingrosso en Steve Angello vormde Hedfors het DJ-trio Swedish House Mafia, dat in juni 2013 uit elkaar ging. Met Sebastian Ingrosso vormt hij sinds juni 2014 het duo Axwell Λ Ingrosso.

Op de leeftijd van negen jaar was Axwell een drummer in zijn band, maar hij gaf het op. Vier jaar later maakte hij een computer om alle instrumenten zelf te bespelen. Later ontmoette hij zanger Isabel Fructuoso en landde onder de naam Mambana zijn eerste hits: Libre & Felicidad. Toen werden scènenamen als Roger Sanchez, David Guetta en Junior Jack zich van hem bewust. Sinds de release van Feel the Vibe is Axwell een integraal onderdeel van de house scene. Axwell bouwde in 2005 samen met Sebastian Ingrosso, Steve Angello en Eric Prydz op een groep Zweedse dj’s, Swedish House Mafia. Maar sinds Prydz naar Londen emigreerde, is dit niet langer ‘officieel’ lid van de Swedish House Mafia. Sindsdien hebben regelmatig optredens van de drie onder de naam Swedish House Mafia plaatsgevonden. Ook in 2005 richtte Axwell het label Axtone Records op met singles zoals Open Your Heart (met Dirty South) en de Laidback Luke en Axwell-remixen op TV Rock – het was al lang geleden. Er zijn artiesten zoals Deborah Cox, Michael Calfan of Salem Al Fakir en de leden van de Swedish House Mafia onder contract. Nadat de Swedish House Mafia in de lente van 2013 was ontbonden, richtte Axwell in juni 2014 het Axwell Λ Ingrosso-project op samen met Sebastian Ingrosso.

→ Publicaties met Swedish House Mafia: Swedish House Mafia / Discography → Publicaties in het project Axwell Λ Ingrosso: Axwell Λ Ingrosso # Discography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *