Berufsverband Discjockey

De beroepsvereniging Discjockey eV (BVD eV) is een landelijke vereniging van diskjockeys. Het werd opgericht in 1982 en heeft zijn federale kantoor in Brunswick. De BVD eV vertegenwoordigt als professionele vereniging naast commercieel voorkomende Discjockeys (vanaf 14 april 2013, deze 501 geregistreerde “DJ Sedcards” van leden) ook artiesten, managers, muziekproducenten en andere personen die actief zijn in de entertainmentindustrie.

Naast training en kwalificatie op beroepsgebieden, is het doel om zowel leden als niet-leden van de industrie samen te brengen om professionele uitwisselingen en samenwerking te bevorderen. Daarnaast is de BVD eV verplicht om een ​​functieprofiel of IHK-certificaat voor DJ’s te creëren om aan de technische kwaliteit en prestaties van de disc jockey te voldoen. Ook gezondheidsproblemen gerelateerd aan “te hard” muziek ondersteunt de beroepsvereniging Disc Jockey eV Zo is de BVD was 2004 eV gespeeld bij de introductie van de DJ-licentie, zijn op dit moment ongeveer 2.500 dj’s. Ook in de volgende jaren komt de BVD eV samen met de federale vereniging van Duitse discotheken en dansgezelschappen (BDT eV),

Naast het nationale kantoor heeft de BVD eV ook regionale vertegenwoordigers (RRP) die regelmatig in hun regio vergaderen. Tijdens de regionale bijeenkomsten, die ook openstaan ​​voor niet-leden, worden actuele thema’s uit de industrie besproken, artiesten of technologie gepresenteerd en nog veel meer. RRP’s daar, op het Schleswig-Holstein Noord, Sleeswijk-Holstein center, Sleeswijk-Holstein Zuid, Hamburg, Bremen, Neder-Noordoost, Nedersaksen centrum Nedersaksen Oosten, Noord-Rijnland-Westfalen, Saksen-Anhalt, Berlijn / Brandenburg, Saksen, Rijnland Palts, Hessen Zuid, Beieren Zuid / Oost, Beieren en Baden-Württemberg.

Het DJ-magazine is het vakblad voor disc jockeys uitgegeven door BVD eV. Met een oplage van 8.000 exemplaren informeert het niet alleen leden, maar ook talloze insiders uit de industrie regelmatig over nieuws uit de muziek, technologie, trends en beurzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *