DJ Blackskin

DJ Blackskin (bourgeois Otto Wohlrab) is een hiphop- en R’n’B-dj van Vellmar bij Kassel. Hij werd in 2007 bekend door zijn single Let The Music Play, dat de top 100 Duitse hitlijsten en de derde plaats in de Duitse zwarte hitlijsten behaalde. Op de tweede plaats eindigde de Duitse Black Charts in zijn single Tooty Frooty.

Blackskin begon zijn carrière in 2000 als DJ in verschillende disco’s en clubs in Kassel. Twee jaar later was hij nationaal geboekt en ook op evenementen in Schweinfurt, die hij zijn profiel verhoogd. Sinds 2004 beweert hij een van de meest geboekte dj’s in zwarte muziek in Duitsland te zijn, tot drie jaar later haalde hij met zijn single Let The Music Play de # 73 op de Duitse hitlijsten. In 2008 was hij van Detlef D! Soost was uitgenodigd voor de finale van de popsterren, waar hij optrad met zes geselecteerde singles. Een jaar later richtte Blackskin zijn eigen muzieklabel op met zijn bedrijf Clubstarz Entertainment.

Blackskin is erg geïnteresseerd in ijshockey en had als kind de droom om in de National Hockey League te spelen. Hoewel deze droom hem werd ontzegd, maar hij is een sympathisant van de Kassel Huskies van de Duitse Ice Hockey League. Voor de laatste ronde van het seizoen 2007/08 produceerde hij een lied getiteld “Huskies Jump Off 2008”, dat werd gehoord bij de thuiswedstrijden van de “sledehonden” en zou zijn steun moeten uitspreken voor het winnen van het kampioenschap van de tweede divisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *