Gabriel Ananda

Gabriel Ananda, eigenlijk Gabriel Ananda Levermann, is een DJ, producer en label operator op het gebied van elektronische dansmuziek uit Keulen.

Gabriel Ananda produceert melodieuze, zware minimal techno in het medium tempo, vervaagt de grenzen tussen de stijlen techno, house en ook trance in zijn muziek. Gabriel Ananda maakte zijn eerste muzikale ervaringen met de cello en de gitaar. In 1995 inspireerde DJ Sven Väth hem om elektronische muziek te produceren en een DJ te worden. In 1997 bracht hij zijn eerste single uit “The Daylight comes and we not thies home” onder de projectnaam “Da Hairy Belafontes” op het Kasseler-label Hörspielmusik. In 2000 brachten de First Comment EP over Utils en de EP For Love op zijn eigen label Karmarouge hun eerste eigen producties uit onder de artiestennaam Gabriel Ananda. Dit werd gevolgd door publicaties op de labels Utils, Karmarouge, Shot Records, Trapeze, Plong!, Tonsport en mijn beste vriend. In 2004 verscheen Ananda’s debuutalbum Tai Nasha No Karosha op Karmarouge. In hetzelfde jaar begon zijn internationale carrière, toen de single “Süssholz” op het label uit Keulen een clubhit werd. Door een licentie op Sven Väth’s mix-cd “In The Mix – The Sound Of The Fifth Season” en de eerste plaatsing in het tijdschrift Groove werd hij internationaal bekend. Het werd gevolgd door publicaties zoals “Your personal happiness melody” (Karmarouge, 2005) en “Doppelwhipper” (Platzhirsch records, 2006). In 2007 werd zijn tweede album “Bambusbeats” uitgebracht op Karmarouge. In 2013 lanceerde hij zijn DJ-mixreeks “Gabriel Ananda Presents Soulful Techno”. Ananda steeg in de jaren 2000-2010 tot een van de meest populaire Duitse producenten van elektronische dansmuziek, vaak wordt zijn stijl in één adem genoemd met zijn vriend Dominik Eulberg. Ananda legt de nadruk op melodieën, meestal aangename en eenvoudige aard, die gepaard gaan met ‘volle’, meerlagige technostemmen. De arrangementen bouwen een constante verandering op tussen de emphasisslag en de melodie van de synthesizer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *