Giulia Anghelescu

Giulia Anghelescu (7 november 1984 in Galaţi) is een Roemeense popdanszangeres en DJ bij het radiostation Pro FM in Roemenië. Van 2009 tot eind 2011 was ze de vrouwelijke stem van het Roemeense trio DJ Project en nam ze in december 2016 opnieuw de leiding als zanger over.

Anghelescu woonde de basisschool “Scoala de arte Dimitrie Cuclina” bij in Galaţi. Ze had haar eerste optreden op de show Tip Top Minitop op zesjarige leeftijd. In 1995 bracht ze haar eerste cassette met liederen uit, gecomponeerd door Adrian Ordean en Mihai Ochiu. In 1996 vormde Giulia samen met Monica Andrei en Andreea Antonescu het vrouwentrio Flash, dat snel werd ontbonden vanwege het gebrek aan commercieel succes. Toen nam ze deel aan de castingshow Scoala Vedetelor en maakte het tot het terugroepen van de show.

In maart 2000 bezocht ze Laurenţiu Duţă, een vriendin uit haar jeugd, die nu bekendheid als muzikant had verworven. Op zijn voorstel richtten ze de band Candy op, die bestond uit haar en twee andere zangers. Het trio kreeg al snel een one-hit wonder met het nummer Mergem la mare (“We gaan naar de zee”) en bracht het gelijknamige debuutalbum even later uit. In 2002 verhuisde de zanger naar Boekarest, waar ze het “Gheorghe-Lazăr-Gymnasium” bezocht. Eind 2002 verliet een van de zangers de band, maar vond snel een vervanger. In 2004 verliet een ander lid de band om een ​​solocarrière te beginnen. Tot 2005 modereerde Anghelescu de shows Cool-Mea Distracţiei, Kiss Adventure en Kiss my way in Roemenië. Ze was radiopresentator voor Kiss FM, One FM, Radio 21 en Pro FM.

Haar tweede studioalbum Fluturi (“Butterflies”) werd uitgebracht in de zomer van 2006; Volgens haar verklaring toont het haar transformatie van een tiener naar een dame. De nummers op het album zijn een legpuzzel uit haar leven en in 2008 bracht ze haar derde album Primul Pas uit (“The First Step”), geproduceerd door Marius Moga en Laurenţiu Duţă en inclusief een duet met Gabriel Huiban. Anghelescu won de eerste plaats in de Dansez-pentru tine in 2008 (“Ik dans voor jou”).

Anghelescu keerde in 2009 terug naar het DJ-project (bestaande uit DJ Maxx en DJ Gino) als vervanger voor Ellie White, nadat ze in 2001 kort deelnam aan zijn debuutalbum Experience. In korte tijd bracht het trio drie nummers uit die een commercieel succes brachten in Bulgarije. Nu (“Nee”), Regrete (“Rue”) en Mi-e dor de noi (“Ik mis ons”) bereikten posities in de Roemeense hitlijsten. In 2011 verliet ze de band vanwege haar zwangerschap. Het jaar daarop trouwde ze met Vlad Huidu en beviel een meisje. Direct daarna haar vierde studioalbum Un om cu un pian (“Een man met een piano”), dat vele malen werd verkocht. Sinds december 2016 is Anghelescu terug als leadzanger van DJ Project en verving hij Xenia Costinar, dat tot dan toe in het kort de vrouwelijke stem was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *