Hani Albader

Hani Albader is een Amerikaanse DJ uit New York City. Zijn muziek is toegewezen aan het huis. Hij was zowel in de underground als in de mainstream succesvol om het succes te vieren.

Albader begon zijn carrière op de leeftijd van 15, als een disc jockey. Later werd hij een muziekproducent van Underground Acid House, 1993 voor Carl Craig’s label (Planet-e) en 1994 voor Deep Dish’s label (Yoshitoshi). Hij begon zijn carrière als remixer met het remixen van nummers voor artiesten als Deee-Lite, Repercussions en Urban Soul. Albader is een getrainde geluidstechnicus en werkte een tijd lang in de Bass Hit Studios, New York City, waar hij werkte met beroemde dansmuzikanten zoals Masters At Work, Roger Sanchez en Danny Tenaglia. Vanaf het begin mengde hij nummers die hij leuk vond, voor zijn eigen genot. Vervolgens stuurde hij deze remixen naar de labels van de originele nummers. Dit is hoe grote labels zich van hem bewust werden. Hij remixde veel liedjes voor wereldsterren, zoals Michael Jackson’s “Earth Song” en “Stranger in Moscow”, gehoord op Blood on the Dance Floor – HIStory in the Mix (een van de meest commercieel succesvolle remixalbums aller tijden). In de zomer van 1996 remixde hij voor Joi Cardwell de club hit “Soul to Bare”. Hij remixde ook voor Jean Michel Jarre “Oxygène 8”. Albader heeft ook met Frankie Knuckles aan een remixproject gewerkt. Knuckles zei over Albader: ‘Hij is een persoon die echt indruk op me maakte. Het is een zeker geluid in wat hij doet waarvan ik denk dat het echt heel interessant is. Ik hou van de aanraking die hij heeft. “In 1997 remixde hij Jay-Z’s” Can not Knock The Hustle “,” One More Night “van Amber, Elton John’s” Rocket Man “en” Brown Acid “(Pink Floyd vs. Underworld) ). In 1998 gaf Jeff Wayne (Jeff Wayne’s Musical Version of the War of the Worlds) hem de opdracht om Eve of the War te remixen. In 1999 had hij een nummer één hit in Billboard Magazine’s “Hot Dance Club Play” hitlijsten met zijn single “Baby Wants to Ride”. In hetzelfde jaar nam hij ook “Drugs Are Bad … Mmmkay?” Op, een eerbetoon aan de satirische animatieserie South Park. Zijn Mashup “Cry Me a River Vs. Let It Whip “werd door veel Amerikaanse radiostations op en neer gespeeld. In 2004 maakte hij een nummer één hit in de hitlijsten van “Hot Dance Club Play” met de remixes van Alicia Keys ‘”Diary”. Het volgende jaar kwam zijn remix van “Lose Control” (oorspronkelijk Missy Elliott feat. Ciara & Fatman Scoop) uit op nummer 5 in de hitlijsten van “Hot Dance Club Play”. In 2006 richtte Albader het label Soterios op, dat exclusief zijn muziek vrijgeeft. Zijn meest recente remixes waren “My Love” van Justin Timberlake en “Hurt” van Christina Aguilera.

Albader heeft zijn werken onder de volgende naam gepubliceerd. Meestal publiceert hij echter gewoon onder zijn voornaam Hani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *