Jamie Bissmire

Jamie Bissmire is een Britse DJ, producer en label operator op het gebied van elektronische dansmuziek. Bissmire groeide op in de jaren tachtig in het district Hornsey in Londen. Hij is de oprichter en eigenaar van de twee labels Ground en 50HZ, waarop verschillende producties van artiesten zoals Umek, Ade Fenton, Ben Long en Chris McCormack zijn verschenen, en hij is betrokken geweest bij muziekprojecten zoals Thunderground en is lid van de Techno Bandulu en het DJ-duo Space DJz. Bandulu en SpaceDJz waren al vertegenwoordigd op verschillende evenementen in Duitsland en daarbuiten en in clubs zoals Omen en U60311. Veel producties werden ook gespeeld in de Hr3 Clubnight door dj’s zoals Sven Väth.

Ook door de samenwerking met Benjamin John Long Bissmire werd bekend, met hem creëerde een aantal producties onder de naam Space DJz. Ben en Jamie zijn al aan het draaien sinds het begin van de jaren negentig. Het is opmerkelijk dat vier draaitafels en twee mixers (soms uitgerust met extra effectapparaten zoals Alesis Air-FX en samplers) hier vaak worden gebruikt.

Het midden van de jaren negentig waren oorspronkelijk op Infonet de succesvolle nummers Side-on en Rock the House, die opnieuw werden uitgebracht op het label Ongaku-muziek met 10.000 exemplaren. In 1999 verscheen het alom geprezen album On Patrol. In hetzelfde jaar verscheen de succesvolle productie AK 47, die werd geremixed door alle artiesten (bijvoorbeeld Oliver Ho en The Advent).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *