Jason Arnold

Jason Arnold (ShyBoy of DJ ShyBoy) is een Amerikaanse schijfjockey, evenals songwriter en zanger van de Amerikaanse melodieuze hardrockgroep Hypnogaja. Als DJ behoort ShyBoy tot de mashup, aangezien hij de muziek van verschillende bands mengt met andere muziekstijlen, zoals hiphop. Zijn waarschijnlijk bekendste nummer als DJ is waarschijnlijk “Atomic Bombs Over Baghdad”, waar hij de muziek mengt van hiphopduo Outkast en punkband Blondie. Jason Arnold woont momenteel in Los Angeles / Californië.

Voordat Jason Arnold de band Hypnogaja in 1999 oprichtte, vormde hij samen met zijn bandlid en mede-oprichter van de band Mark Nubar Donikian een triphop-combo. Dit was vrij onbekend. Tussen 1999 en 2009 brachten Jason Arnold en de band 9 studioalbums uit die bekend zijn in de VS en Canada. de band Hypnogaja in Europa bekend geworden niet worden alleen de zanger kreeg zelfs een beetje bekendheid door zijn liedjes voor de video game Devil May Cry 4. Naast Hypnogaja fungeert Jason Arnold als een DJ, waar hij als dj songs door verschillende bands met verschillende muziekstijlen gemengd.

Jason Arnold is meer bekend als zanger en songwriter van de band Hypnogaja, met wie hij sinds 1999 negen albums heeft uitgebracht. Het nieuwe album Truth Decay wordt uitgebracht op 30 juni 2009. Zijn grootste hit met de band is het album Below Sunset uit 2005, dat zelfs in Rusland hoge faam bereikte. Op 30 juni 2009 bracht de band hun vijfde studioalbum uit, Truth Decay, wat hun eerste concept-only album is en 9 van de 10 mogelijke punten van Outburn Magazine kreeg.

Als DJ is ShyBoy vrij onbekend, omdat hij verschillende nummers van verschillende bands van verschillende genres mixt (dus mashes). Op zijn homepage kan men zijn zogenaamde Mash-Ups downloaden. Voordat hij begon muziek mashen, DJ Shyboy gespeeld (nog onder zijn echte naam) twee liedjes voor de Capcom video game Devil May Cry 4. Dit zijn de zogenaamde “zullen ons nooit overgeven” en “De tijd is gekomen”. Door zijn werk als DJ heeft hij al samengewerkt met muzikanten als Beyoncé, Whitney Houston, Craig David en Donna Summer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *