Julian Calor

Julian Calor (29 juni 1993 in Wageningen) is een Nederlandse elektro-house en big-room producer en DJ, die bekend staat om zijn onmiskenbare producties in deze scène, onder andere. Calor heeft momenteel een contract met Revealed Recordings. Hij bereikte zijn eerste successen in 2014 met zijn EP Typhoon / Storm.

Calor werd in 1993 in Wageningen in Nederland geboren, waar hij ook opgroeide. Hij studeerde elektronische muziek in het begin en begon met het publiceren van zijn eigen producties op internet, waaronder op de YouTube- en SoundCloud-platforms. Al aan het begin van zijn carrière hadden zijn nummers sterke invloed van electro en progressieve house. In 2012 kwamen meer bekende dj’s en producers voor het eerst op Calor en ontving hij eerste remixorders, waaronder Nicky Romero voor zijn nummer Toulouse en Reload van de twee Zweden Sebastian Ingrosso en Tommy Trash. De remixes waren eerste kleine successen en de eerste samenwerkingen volgden. Zijn debuut single Calor werd op 19 augustus 2013 uitgebracht met het nummer Ambush, in samenwerking met het Nederlandse DJ-duo Tom & Jame, die nauw contact hebben met de Nederlandse producer Hardwell, die hem ook heeft leren kennen. Ambush verscheen nog niet op Hardwell’s “Revealed Recordings”, maar op het platenlabel “Deal Records”. Verder gevolgd door “Wooha” de release van de track Triumph, die hij samen met Oliver Helden opnam, die zijn doorbraak kort daarna maakte. Triumph kon het succes van zijn voorganger Ambush overbieden en kreeg steun van onder meer Dada Life, Vinai of gewoon Hardwell, die het later dat jaar opnam op zijn platenlabel. Verder gevolgd door “Wooha” de release van de track Triumph, die hij samen met Oliver Helden opnam, die zijn doorbraak kort daarna maakte. Triumph kon het succes van zijn voorganger Ambush overbieden en kreeg steun van onder meer Dada Life, Vinai of gewoon Hardwell, die het later dat jaar opnam op zijn platenlabel. Verder gevolgd door “Wooha” de release van de track Triumph, die hij samen met Oliver Helden opnam, die zijn doorbraak kort daarna maakte. Triumph kon het succes van zijn voorganger Ambush overbieden en kreeg steun van onder meer Dada Life, Vinai of gewoon Hardwell, die het later dat jaar opnam op zijn platenlabel.

Op 18 oktober 2013 trad hij voor het eerst op op een groter festival op Amsterdam Airport. Dit was getiteld Hardwell presenteert Revealed en is gebaseerd op zijn compilatieserie met dezelfde titel. Naast Calor en Hardwell speelden Dannic, Dyro en W & W daar ook. De show was een succes en later die week bracht hij zijn single space dial uit, waarmee hij voor de eerste keer doorging in de Beatport genrekaarten en daar in het bovenste kwartier werd geplaatst. Twee maanden later verscheen zijn nummer Griffin, dat in tegenstelling tot zijn voorgangers een beetje oppervlakkig is om te beschrijven, maar ook mee kon doen aan het succes. Hij kreeg onder andere steun van Nicky Romero in zijn podcast “Protocol Radio”. Het nummer werd uitgebracht op Armin van Buuren’s platenlabel “Armada Music”. Op de 17e Februari 2014, de dubbele single Typhoon / Storm over “Revealed Recordings”, wat hem hielp om een ​​doorbraak te maken in de EDM-scène. Vooral met Typhoon vierde hij een groot succes. Aan de ene kant was de stijl van het nummer onmiskenbaar, aan de andere kant kon hij met de track verdergaan naar # 9 in de Beatport-hitlijsten, en nummer 3 in de Progressive House-hitlijsten. De EP werd beschouwd als een aankondiging van zijn debuutalbum, dat een jaar later zou volgen. Een maand later remixde hij met Sevyn Streeter en I’ll not stop van Chris Brown. Ook deze werd gebruikt in tal van podcasts en genoot sterke populariteit. Nog een remix die hij produceerde ten overstaan ​​van We Forget van Jewelz & Sparks. Op 26 juli 2014 verscheen Julian Calor voor het eerst op het Tomorrowland Festival in België. Naast zijn eigen liedjes, Hij vertegenwoordigde ook sterk de releases van “Revealed”. Dit werd gevolgd door optredens bij Ministry of Sound en het Creamfields Festival. Hij was ook te gast in de 21ste aflevering van de Hardwell On Air-podcast, waar hij een selectie van de nummers van zijn album presenteerde.

In februari 2015 verscheen de eerste pre-release van zijn studioalbum Evolve onder dezelfde titel. Ze verhuisde naar de Top 20 Beatport-hitlijsten en de tweede plaats in de genrekaarten. Ze werd ook omschreven als onderscheidend en komt overeen met de Synthes, die hij ook in zijn laatste nummers gebruikte. Op YouTube is het nummer ontvangen, hoewel er geen enkele muziekvideo enkele honderdduizenden klikken heeft opgeleverd. Een maand later bracht hij de tweede en laatste pre-single uit. Ze had de titel Cell. Calor ontving meer en meer lof en werd Nieuwkomer van het Jaar genoemd op het gebied van electro en progressieve house. Op 1 mei 2015 eindelijk zijn debuutalbum Evolve, dat een succes was. Het bereikte onder meer de vijfde plaats in de Nederlandse dance / house-hitlijsten en de achtste plaats in de Beatport-overall en de eerste plaats in de Beatport-genrekaarten. De nummers die afzonderlijk op ‘Revealed’ zijn geüpload, hebben allemaal enkele honderdduizend klikken ontvangen en de stijl kreeg over het algemeen zeer positieve kritiek. Met name de tracks Another Template and Signs kregen ondersteuning en verspreidden zich snel over het internet. Op het moment van publicatie was hij behalve Hardwell zelf het enige “Revealed” -lid dat een soloalbum had uitgebracht. Bovendien werden er talloze remakes geproduceerd voor zijn liedjes. Op 25 juli 2015 was hij een tweede keer om Tomorrowland te zien. De nummers die afzonderlijk op ‘Revealed’ zijn geüpload, hebben allemaal enkele honderdduizend klikken ontvangen en de stijl kreeg over het algemeen zeer positieve kritiek. Met name de tracks Another Template and Signs kregen ondersteuning en verspreidden zich snel over het internet. Op het moment van publicatie was hij behalve Hardwell zelf het enige “Revealed” -lid dat een soloalbum had uitgebracht. Bovendien werden er talloze remakes geproduceerd voor zijn liedjes. Op 25 juli 2015 was hij een tweede keer om Tomorrowland te zien. De nummers die afzonderlijk op ‘Revealed’ zijn geüpload, ontvingen allemaal enkele honderdduizend klikken en de stijl kreeg over het algemeen zeer positieve kritiek. Met name de tracks Another Template and Signs kregen ondersteuning en verspreidden zich snel over het internet. Op het moment van publicatie was hij behalve Hardwell zelf het enige “Revealed” -lid dat een soloalbum had uitgebracht. Bovendien werden er talloze remakes geproduceerd voor zijn liedjes. Op 25 juli 2015 was hij een tweede keer om Tomorrowland te zien. die een solo-album had uitgebracht. Bovendien werden er talloze remakes geproduceerd voor zijn liedjes. Op 25 juli 2015 was hij een tweede keer om Tomorrowland te zien. die een solo-album had uitgebracht. Bovendien werden er talloze remakes geproduceerd voor zijn liedjes. Op 25 juli 2015 was hij een tweede keer om Tomorrowland te zien.

In 2016 ging hij verder met zijn persoonlijke stijl en bracht een aantal solo-singles uit, evenals een samenwerking met producer Manse op “Revealed”. Tegelijkertijd lanceerde hij het INVLV-project. Hierin werkt hij samen met de Nederlandse ontwerper Sander Overmeer. Dus hij maakt visueel werk en Calor produceert muziek op basis van deze ontwerpen. Hij raakte geïnspireerd door de manier waarop Hans Zimmer en Trent Reznor muziek schrijven over visuele indrukken. Fans hadden toen de mogelijkheid om te kiezen tussen twee concepten en beslissen welk nummer zou worden voltooid en welke niet. Het project is momenteel niet voltooid (vanaf 12 juni 2017). Muzikaal gezien vertegenwoordigt het project een belangrijke vooruitgang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *