Mr. Bill (muzikant)

” ‘Mr. Bill ‘, eigenlijk Bill James Day’ (geboren op 19 april 1988 in Sydney) is een Australische DJ en electro-muzikant wiens muziek in het bijzonder kan worden toegewezen aan de genres IDM en glitch-hop.

Mr. Bill werd in 2008 bekend door tutorials op Youtube, waar hij bijna uitsluitend over het Digital Audio Workstation (DAW) Ableton sprak en aan het publiek zijn persoonlijke benadering van muziekproductie onthulde. In de loop der jaren ontwikkelde hij een individuele stijl, die hij vooral won op de platforms Soundcloud, Twitch en YouTube-fans. Zijn meer complexe songs hebben in de meeste gevallen “gehakte zang”, zacht klinkende kick / snare drums of claps, en karakteristieke elementen van glitch-hop muziek, zoals geresampled synthesizers. de geluiden komen door verschillende parametermodulaties (filter cutoff, distortion intensity, FM intensity, etc.). Sinds Bill opgroeide als een drummer, hij hecht veel belang aan individuele en groovy ritmes. Zowel qua productie als qua opstelling heeft zijn werk een experimenteel karakter. Zo kan zijn liedjes inderdaad het IDM en glitch-hop toe te wijzen, maar hebben deze meestal elementen van andere genres, met inbegrip van de Psytrance, Dubstep, House, metal en jazz tot nova-achtige ritmes bossa. De grafische vormgeving van het album en Cover etc. meestal behandeld door de onafhankelijke kunstenaar FuniLab. Met cartoon-achtige, digitale schilderijen is meestal Mr. Bill’s “mascotte”, een zwarte figuur met cyaan ogen getoond. Dit wezen heeft een avocado-vormige figuur en heeft ook twee benen en armen. Bill heeft een bachelordiploma in audio engineering van het SAE Institute in Sydney. Volgens zijn Twitch streams in kennis was gesteld van de basisprincipes van gezonde engineering hem om te studeren, maar er is niet het eigenlijke proces van sound design zal onderwezen. Op haar commerciĆ«le website biedt onder andere Ableton tutorials en -Projektdateien.

Electrocado manier leidt de heer Bill een duo project met zijn vriend en psytrance producer Ryanosaurus. Het duo Electrocado (dat uit de woorden “Electro” en “avocado”) legt volgens zijn eigen informatie over de genres psytrance, electro, glitch, minimaal en progressief. Andere kunstenaars Naast het werken aan soloprojecten werken heer Bill met andere kunstenaars, onder meer met Haywyre, ill.Gates, Slynk, Tha Fruitbat, Zebbler Encanti Experience, AU5, Frequent, circuit bent, Tekvision, Virtual Riot, scopes, Neelix , Clockvice en Vorso. Op dezelfde manier liet de muziek van Bill een positieve indruk achter op Deadmau5. Joel Zimmerman heet Bill eindelijk, als Electrocado tijdens zijn show “Veel shows op een rij: pt. 2” op te treden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *